Resultater

RESULTATER

Her finner du oversikt over resultater fra de rittene vi har deltatt i.

Vennligst velg aktuell sesong fra høyremenyen.

 

OneCo-Trek er en nykommer i sykkel verden, men takket være sponsoren lånepenger24.no så har de allerede satt sine spor gjennom å levere svært gode resultater.
I de siste årene så har laget deltatt i følgende sykkelritt

Lærdal GP

Lærdal GP arrangeres av Lærdal sykkelklubb som har en lang tradisjon for å arrangere sykkelritt. De lever alltid et velorganisert og krevende ritt.

Rittet er delt opp i landesveisritt og gateritt. Dette passer best for våre allroundere, men det er innlagt muligheter for sprint som kan fungere som en god gjennomgang for våre sprintere. Derfor stilte vi med et sterkt lag, hele 6 av våre ryttere stod på startstreken da rittet ble innledet med 150 kilometer landeveisritt fra Fagernes til Lærdal. Dette er en krevende rute med svinger og smale veier, men rytterne klarte seg bra og alle plasserte seg i topp 20 kategorien.
Dagen etter var det gateritt i Sogndal, omgitt av vakker natur og den påfølgende dagen var det gateritt som ble avsluttet med en ti kilometer solid stigning inn til industritettstedet Årdal.

Så kommer det gaterittet i Lærdal sentrum. Dette er et teknisk vanskelig ritt ettersom det er smale gater og det er stor fare for velt. Også denne gangen så fikk man en massevelt og bare halvparten av feltet kom i mål uten skader. Selv om dette er en del av risikoen med å sykle denne type løp, så er det alltid bra når våre syklister kommer i mål uten en skramme. Spesielt med tanke på de mange andre løpene som er i denne perioden.
Vi plasserte høyt oppe, med alle våre ryttere inne på topp 30 listen og en på topp 10 listen.

Tour de Malta

Tour de Malta er et spennende internasjonalt sykkelrace. Det ble etablert i 1990 og selve rittet er i Malta og i Gonzo. Rittet er fordelt på 4 etapper, en etappe per etterfølgende dag. Rittet sparkes i gang med en individuell etappe på 25 km ved St Paul’s Bay Bypass. Dessverre hadde ikke våre ryttere dagen i dette løpet, og fikk dårlige plasseringer helt ned på 50 tallet.
Dagen etter så er det en 100 km gateløp i San Martin Circuit. Her gjorde vi det bedre og klatret på poengtavlen.
Så flyttes deltagerne over til Nadur som ligger på Malta sin søster øy, Gozo. Her deltar man i en 60 km gateløp. Vi hadde tre ryttere i toppform, men to andre ble syke og måtte bryte. Vi fryktet en stund at mageproblemene ville smitte hele laget, men vi klarte å sette i gang mottrekkene tidlig nok så ingen av de andre ble påvirket.
Etter en god plassering av to av rytterne, blant de 10 beste, så vi frem til siste etappe som er et 12 km langt gateløp i Ta’Pinellu som ligger i utkanten av Valletta, hovedstaden i Malta.
Våre ryttere lå lenge og kjempet i teten, men med bare tre ryttere ble det vanskelig å implementere strategiene vi hadde trent på for å få leder rytteren best plassert i feltet for en massespurt. Derfor endte vi totalt på med en på 8, en på 14 og en på 18 plass.

Tyrifjorden rundt

Tyrifjorden er et 145 km langt løp som går rundt Tyrifjorden, Norges femte største innsjø i utstrekning. Løpet starter i Sandvika, nærmere bestemt ved Bærum Rådhus. Løpet er ikke bare velkjent blant proffsyklister, men også blant mosjonister. Derfor vil man til start se en rekke ukjente fjes og i år var det svært mange deltakere. Dette kan gjøre det vanskelig for proffsyklistene ettersom amatørene kan, utilsiktet, gå i veien. Heldigvis så legger proffsyklister snart denne gruppen bak seg.. Fordelen med løpet er definitivt at man får prøvd seg på forskjellig terreng og man får prøvd ut utstyret. En av rytterne våre ble fanget i et massevelt, men pådro seg heldigvis ikke mer enn mindre blåmerker og skader. Plasseringene i dette løpet ble en 5. Plass, 10.plass, 15.plass og resten var under 20 poeng.

Tour the Fjords

Tour des Fjord viser selvsagt til den fantastiske naturen som syklistene vil oppleve når de sykler igjennom trasene. En selvsagt opplevelse for oss som et lag. Vi stilte derfor med fullt lag til dette spektakulære løpet. Løpet går i Stavanger regionen, med avslutning i Stavanger sentrum. I tillegg er det traser langs med fjordene og spesielt opp i fjellene for ekstra futt. Rittet vil både vise frem Norsk natur på sitt beste samtidig som rytterne vil bli utfordret. Dette er nok en av de viktigste grunnene til at vi her kunne konkurrere mot internasjonalt kjente norske ryttere slik som Alexander Kristoff og andre syklister kjent fra Tour de France. Vår hovedsponsor lånepenger24.no sikret at støtteapparatet hadde det de trengte for å gi rytterne de beste mulige vilkårene.

Roserittet

Roserittet ligger i Horten og er et tøft og spennende etapperitt. Her får både tempo ryttere og allroundere muligheten til å briljere med en tempoetappe og to fellesstarter. Vi stilte med et redusert lag, da dette er mest øvelse for vår tempo rytter som vi ønsker å løfte frem på resultatlistene.
Tempoetappen var en kupert løype på ca. 17 km. Her slo vår tempo rytter til og plasserte seg på topp 5 listen. En utmerket plassering sett i lys av alder og erfaring.

Gateritt i Stjørdalen

Deler av laget deltok i gateritt i Stjørdalen denne helgen. Dette rittet er en god øvelse for ryttere med behov for mer taktisk øvelse. Det er vanligvis flere brudd og ikke minst høyt tempo under varierende forhold. Denne helgen var intet unntak. Selve gaterittet kjøres i Stjørdal sentrum, med en flat og noe teknisk runde. I år ble dessverre store deler av feltet hektet av etter en hissig kamp om å komme i brudd. To av våre ryttere ble fanget i en massevelt. Heldigvis ble det ingen store skader, men det gjorde det umulig for dem å hente inn igjen lederne.
Det resterende laget leverte god prestasjoner og vi så også hva som må jobbes mer med i forhold til innkjøring av brudd og det å kjøre frem en rytter. En vellykket helg!

NorgesCup Trondheim

Vi prøver delta i alle NorgesCup rittene og nå var det NorgesCup i Trondheim. Selve rittet var lagt til en kupert og hard rundtløype på 17 kilometer. Denne skulle forseres 10 ganger, noe som gav flere muligheter for å farlige bruddforsøk. Utprøving av taktikk og trening på taktiske ritt har vært hovedfokus i sesongen, og i NorgesCup i Trondheim så fikk vi etterlengte resultater. Tilslutt så endte vi med alle rytterne inne på topp 20 listen, et utmerket resultat når man ser på konkurrentene og ikke minst lagets utvikling.

Baltic Chain Tour

Baltic Chain Tour er et spennende og ikke minst, vel-etablert ritt. I år er det fire etapper, som totalt gir over syvhundre kilometer med fantastisk natur og spennende posisjonering i feltet.
Løpet går inn i både Estland og Litauen, men dessverre er det ingen etapper i Latvia i år.
Dette løpet er over 60 år gammelt og slutt seremonien holdes utenfor Estlands Parlament. Den tekniske starten er i Männiku med en lengde på 171 km, med poeng muligheter i Rapla hvor man får den første sprinten. Så er det 6 kilometer med posisjonering før man returner til Rapla (etappen går i en sirkel her) for den andre sprinten. Den tredje sprinten er lagt til Vändra.
Andre etappe går igjennom Kilingi-Nõmme, Karksi-Nuia og Tõrva med innlagte sprint til grensebyen Valga. Landeveis delen på denne etappen er den lengste på touren, med 193,3km.
Så er det en hvile dag mens man flytter seg over til Lituaen. Så har man et gateritt i Panevezys, med flere sprint fordelt på flere byer: Krekenava, Kedainiai og i Vilkija. I år er det første året hvor Baltic Chain Tour besøker Kaunas. Det er 12 gateritt i denne etappen som dekker mer enn 144 km. Dett er selvsagt spennende for tilskuere og gir flere sponsorer. For rytterne så er dette både en tålmodighetsprøve og ikke minst krevende i forhold til å holde fokus mens man blir transportert mellom etappene. Med et ungt lag så forventet vi ikke topp plasseringer, men tempo rytterne gjorde en god figur med plasseringer innen topp 50.
Baltic Chain Tour lot oss vise frem tempo rytterne og gjøre klar til neste sesongs satsing. I tillegg så har vi fått vist at vi har et støtteapparat som kan gi oss den nødvendige støtte i et slikt krevende, internasjonalt arrangement. Takket være vår hovedsponsor lånepenger24.no hadde vi det rette ustyret for å delta.